Welkom bij je huisartsenpraktijk, waar we je graag willen informeren over de taken die je huisarts heeft met betrekking tot de zorg voor mensen met psychische problemen, ook wel bekend als GGZ-patiënten.

Bij jouw huisartsenpraktijk begrijpen we dat psychologische zorg een integraal onderdeel is van je algehele welzijn. We zijn hier om je te ondersteunen, te begeleiden en te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt voor je psychische gezondheid. Of je nu behoefte hebt aan kortdurende ondersteuning of langdurige begeleiding, we staan voor je klaar.

Je huisarts speelt een belangrijke rol in de zorg voor GGZ-patiënten. Ze bieden psychologische zorg, diagnostiek en kunnen je doorverwijzen naar gespecialiseerde zorgverleners indien nodig.
Samen met jou stellen ze een behandelplan op en bieden ze ondersteuning door middel van gesprekken en therapie. Ze streven naar een geïntegreerde aanpak van zorg, waarbij samenwerking met andere zorgverleners plaatsvindt. Empathie en begrip staan centraal, en je huisarts is er om je te helpen op jouw hersteltraject. Neem gerust contact op als je vragen hebt of psychische zorg nodig hebt. Je staat er niet alleen voor.

Daarnaast bieden we ook crisisinterventie voor acute noodsituaties. In tijden van emotionele crisis, wanneer je dringend hulp nodig hebt, kun je op je huisarts rekenen om je de juiste psychologische ondersteuning te bieden en indien nodig snel verdere hulp te regelen.

Naast behandelingen en interventies zorgen we ook voor psycho-educatie.
We willen je voorzien van waardevolle informatie over psychische problemen en behandelopties, zodat je een beter begrip hebt van je eigen situatie en de beschikbare hulp.

Je kunt erop vertrouwen dat jouw huisarts een empathische en begripvolle benadering hanteert. We begrijpen dat psychische problemen gepaard gaan met verschillende emoties en uitdagingen, en we zullen er alles aan doen om je te ondersteunen tijdens je behandeling. Jouw welzijn staat voorop, en we zullen ervoor zorgen dat je je gehoord en begrepen voelt.

We willen ook benadrukken dat jouw privacy en vertrouwelijkheid uiterst belangrijk voor ons zijn. Al jouw persoonlijke informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld, volgens de geldende privacywetgeving.


◀︎ GEDEELTELIJKE PATIËNTENSTOP ►